Informatie over de poppen

Regelmatig krijg ik vragen over de diverse poppen die ik verkoop. Graag geef ik u hier dan ook informatie over een aantal poppen. U kunt hierdoor makkelijk een pop kiezen die bij uw kindje past.
Heeft u een pop die u graag wilt aankleden, maar weet u niet welke maat u nodig heeft, dan kunt u ook hier kijken. Ik heb namelijk de maten van de poppen erbij gezet. Zo kunt u voor uw eigen pop makkelijker passende kleertjes kiezen. De poppen worden gemeten van hoofd tot tenen, dus de gehele pop!

Wordt uw vraag hier niet beantwoord, dan kunt u uiteraard mailen. Ik help u graag.

Baby born 43 cm
Er bestaan 5 versies van de babyborn van 43 cm.
Versie 1 is de oudste. Deze pop heeft de volgende functies:
drinken/plassen, eten/poepen, beweegbare ledematen en hoofd, 
tranen laten, piepen. U herkent deze pop aan de 4 schroefgaten in de rug.
Versie 2 kan alle bovenstaande dingen, maar is ook gesealed en kan daardoor in bad zonder vol water te lopen. U herkent deze pop aan de vaste ogen en de schroef op de rug.
Versie 3 kan alles wat versie 2 kan, maar heeft ook nog magische ogen (ogen met wimpers). Met een speciale magnetische speen kunnen de ogen van deze pop sluiten. Er is ook een variant die een vies mondje kan krijgen door een ijsje.
Versie 4 is de laatste variant die ik ken. Hij is in het meeste hetzelfde als de versie 3 pop. Als extra heeft hij een ingebouwde chip. Hiermee kan hij dingen activeren die ook een chip hebben en speciaal bij deze serie horen. Deze pop heeft geen magische ogen, maar normale slaapogen en plast door op de navel te duwen.
Versie 5 is de 'soft touch' variant. Deze pop voelt zachter aan dan de eerder versies. Huilen gebeurt door te drukken op de borst. De armen bewegen iets flexibeler dan eerder versies. Deze pop heeft, net als versie 4, slaapogen.

Gebruiksaanwijzing baby born versie 1 t/m 3:
Drinken: duw het flesje zo diep mogelijk het mondje in. Knijp dan in het flesje en de pop drinkt. Hou de pop tijdens het drinken rechtop. Anders gaat ze meteen plassen.
Plassen: de pop plast automatisch als ze neergelegd wordt. Als je haar rechtop houdt, dan blijft het water in de pop. Als je wilt dat ze op het potje plast, dan duw je haar stevig op het potje. De beentjes worden hierdoor naar elkaar toe geduwd. Daardoor opent het ventiel zich binnenin de pop en gaat ze plassen.
Huilen (tranen laten): zorg dat de pop zo'n 1,5 flesje water drinkt (zonder te plassen). Knijp dan in het rechter armpje. U hoort dan een soort luchtstroompje bij de oogjes. Als u blijft knijpen, dan komen er op een gegeven moment traantjes uit de oogjes. Dit is best lastig om voor elkaar te krijgen. Zeker voor kinderen.
Huilen (geluid): als je in de linker arm knijpt, dan hoor je een piepgeluidje.
Eten: er is speciaal poeder te koop, waarvan je pap kan maken. Dit kun je met een lepeltje aan de pop voeren. Dit gaat dan in het eerste gaatje, voorin de mond. Doe het NOOIT in een flesje. Dan gaat het door het verkeerde gaatje de pop in en krijgt u verstoppingen. Dat eten loopt dan door de pop heen, en de pop poept.
Ik adviseer trouwens om helemaal geen voeding te gebruiken. De kans is heel groot dat er restjes achterblijven in de pop en dat kan gaan schimmelen en stinken, maar voor de volledigheid vermeld ik deze informatie wel.
Aanvulling versie 2 t/m 5:
In bad: de versie 2, 3 en 4 poppen zijn gesealed en mogen mee in bad. Als er per ongeluk toch water in de pop komt, dan zit er op de rug een soort ventieltje/schroefje. Als je die open draait en een klein beetje naar buiten trekt, dan kan het water uit de pop stromen/druppelen. I.v.m. schimmelvorming/geurtjes altijd doen, als er water in de pop is gekomen.
Aanvulling versie 4 + 5:
Deze pop gaat plassen door op de navel te duwen.
 

Maten:
-lengte: 43 cm
-halsomtrek: 20 cm
-borstomvang: 28 cm
-voetlengte: +/- 6 cm
-hoofdomtrek: +/- 31 cm

Baby born 32 cm
De babyborn 32 cm is er in verschillende versies. Er is een variant met een stoffen lijfje en tevens een aantal varianten geheel van plastic.
De meeste popjes kunnen in bad.
De meeste plastic poppen hebben iets kleinere voetjes en handjes dan de stoffen poppen. Behalve de popjes van de landenserie en de plaspop-serie. Het beste is om de voetjes even te meten.
Als u de kleertjes op de website bekijkt, let dan op welke pop op de foto staat. Sommige kleertjes passen namelijk wel de plastic pop, maar niet de stoffen pop. Ook is dat omgekeerd wel eens het geval.
 

Maten:
-lengte: 32 cm
-halsomtrek: 15 cm
-borstomvang: 17 cm
-voetlengte stoffen pop: +/- 4,5 cm
-voetlengte plastic pop: +/- 4 cm

Baby Annabell 46 cm
Baby Annabell 46 cm ken ik momenteel in 4 versies. Alle poppen hebben een stoffen lijfje met geluidsmodule. Ze maken allerlei babygeluiden, o.a. huilen, brabbelen, drinken en slapen.
Versie 2 heeft als extra dat het mondje beweegt bij het zuigen aan een speen en fles.
Versie 3 heeft als extra dat ze water kan drinken en echte tranen kan huilen.
Versie 4 kan ook haar hoofdje automatisch bewegen.
Versie 1 heeft even grote voeten als de babyborn 43 cm pop. De andere versies hebben grotere voeten.
 

Maten:
-lengte: 46 cm
-halsomtrek: 18 cm
-borstomvang: 29 cm
-voetlengte versie 1: +/- 6 cm
-voetlengte versie 2 t/m 4: +/- 7 cm
-hoofdomtrek: +/- 31 cm

Chou Chou 48 cm
Chou Chou 48 cm bestaat in diverse varianten. Alle poppen hebben een stoffen lijfje. Een aantal varianten zijn gewone poppen, een aantal hebben een geluidsmodule. De poppen met geluidsmodule maken allerlei babygeluiden.
 

Maten:
-lengte: 48 cm
-halsomtrek: 20 cm
-borstomvang: 35 cm
-voetlengte: +/- 7 cm
-hoofdomtrek: +/- 31 cm

Baby Chou Chou 36 cm
Er is ook een Chou Chou pop van 36 cm. Hiervan bestaan ook varianten met en zonder geluidsmodule.
 

Maten:
-lengte: 36 cm
-halsomtrek: 18 cm
-borstomvang: 26 cm
-voetlengte: +/- 5 cm